2 Nisan 2015 Perşembe

Yaşlanmak moda ikonu olmaya engel mi? New York’un en şık yaşlı kadınları





Fotoğrafçı Ari Seth Cohen 2008’den beri “Advanced Style” (İleri Düzey Stil) adlı moda blogunda 60 yaş üzeri New Yorklu kadınların muhteşem sokak modasını fotoğraflıyor. Bu kadınlar modaya uyan değil kendi modasını yaratan; daha doğrusu kıyafetleriyle kendi yaşam algısını ve duygularını ortaya koyan kadınlar. Onları kimin nasıl gördüğü pek de önemli değil; aynaya baktıklarında “İşte bu benim!” diyebilmeleri yeterli.



Blogun deyim yerindeyse demirbaşlarından -aşağıda gördüğünüz- Lynn Dell“Yaşlandıkça daha iyi oluyoruz.” diyor. Serinin bir diğer üyesindense “Hiçbir zaman genç gözükmek istemedim; sadece mükemmel gözükmek istedim.” açıklaması geliyor. Yani aslında blog 60 yaş üzeri kadınların ilham verici tarzına odaklanmış olsa da blogdaki kadınların yaşla bir alıp veremediği yok. Zaman ve yaştan bağımsız: “İyi gözüküyorsan, iyi gözüküyorsundur.”



Blog yalnızca bir moda blogu olmaktan öte; bu kadınların stillerinin arkasında olup bitene, karakterlerine de değiniyor. Cohen’in fotoğrafladığı kadınlarla yaptığı röportajların ve hep beraber geçirdikleri uzun zamanların ardından proje 2014’tebir belgesel projesine dönüşüyor. Lina Plioplyte‘ın çektiği film bu kadınların hikayelerini, hayata bakışlarını ve onu nasıl layıkıyla yaşadıklarını anlatıyor.






“Advanced Style” blogu, modanın gençler ve gençlik üzerinden konumlandırılmasına bir başkaldırı gibi. Blogdaki kadınların her biri yeni jenerasyonlara ilham kaynağı. Moda ve güzellik trendleri daha birçok kez değişecek; bugünün gençleri bir gün yaşlanacak… Önemli olan aynadaki yansımamıza bakınca kendimizi mutlu hissedebilmek. Moda trendlerinin dışında kalmış gibi, yeterince genç kalamamışız gibi değil… New York’un stil sahibi kadınları bize işte bunu öğretiyor.









kaynak ; http://www.nolm.us/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder